Wednesday, September 10, 2008

Men vad galna blogginlägg man hittar...Ja Cern är spännande och aftonbladet givetvis smällt upp vansinnighetsrubriker kring säkerheten kring anläggningen. "Jorden slukades inte av ett svart hål", blev rubriken efter testkörningarna tidigare idag. Fantastiskt.

I blogosfären kan man för övrigt läsa massor om farorna med de svarta hålen. Några få knasiga domedagsprofeters utsagor får som vanligt stor spridning och att alla auktoriteter inom fysik bestämt förnekar att det skulle vara farligt, det bryr man sig inte om. Att samma kollisioner som vi ska titta på i partikelacceleratorn sker dagligen i atmosfären, det bryr sig ingen om.
"Varför skulle vi då bygga ett 50-miljarders experiment om det sker naturligt hela tiden?" Ja kanske för att vi inte vet var kollisionerna inträffar, och kanske för att det är lite brus i bakgrunden :)

Tokigt värre. Men men, det är väl så med webben, det finns gott om utrymme för alla oavsett åsikt. Och om inte aftonbladet inte skulle blåsa upp konstigheter så skulle det faktiskt inte spela så stor roll (tydligen blev många barn väldigt oroliga och det är ju tråkigt).

Jag har för övrigt en åsikt i frågan om förundersökningsmaterialet som spreds på thepiratebay. Strama upp reglerna kring förundersökningar som gäller grova våldsbrott, det skulle vi alla må bra av. Varför ska vi läsa om varenda liten detalj i förfärliga brottsfall i en tiosidig special i kvällstidningarna?
Det är ju minst lika perverst som att ladda ner bilderna från thepiratebay.

No comments: