Friday, October 10, 2008

Shoppinggatan goes mobile

Nu har vi signat upp oss för inkommande mms hos 42it.se. Inkommande MMS ska användas på Club Shoppinggatan, den sociala delen av sajten.
Hos den yngre generationen används mobiler med en naturlighet som är svår att förstå hos oss som är över 30, så att ha kopplingar till mobilen känns som ett måste för varje internetföretag med ambitioner. Att trenden mot mobila applikationer dessutom backas upp av äldre trendsetters via IPhone (och möjligen även av nerdiga trendsetters via Android) gör det till en försiktig gissning att mobilt användande av internet äntligen kommer att explodera.

42it är annars ett trevligt Linköpingsföretag som jag har arbetat med tidigare för främst sms-tjänster. De har en bra prisbild, är som jag upplevt det pålitliga och alltid hjälpsamma. Att implementera deras sms- och mms-tjänster i ett php projekt är mycket enkelt, då de varit tidigt ute med ett webbaserat api.

De har dock fört en ganska tyst tillvaro, man läser inte så mycket om dem på bloggar eller hör folk tala med dem.

Ett enkelt sätt för dem att göra lite PR skulle kunna vara att skapa en enkel gratisvariant av tjänsten, tillgänglig för alla, via något av deras nummer och ett nyckelord.

I vilket fall så verkar övergången från SMS till MMS vara relativt smärtfri.

No comments: