Thursday, March 19, 2009

Några av mina favoriter (i en javascriptbaserad embed)


Den här javascriptcontrollern använder vi på Club Shoppinggatan när medlemmar snabbt ska komma åt sina favoriter, och det som visas ovan är några av mina egna favoritprodukter på Shoppinggatan.
Jag är riktigt nöjd med koden, så här ser det tex ut när vi anropar och skapar favoritscrollern:


var ps = new PScroller('divname');
var width=100;
ps.add('<img src="path to image">',width);
ps.start();



Vi använder oss av prototype och scriptaculous för att underlätta vårt scriptande. Prototype.js gör mycket av standardprogrammeringen enkel och crossplatform och är stabil - tex är dess Ajaxfunktionalitet otroligt lättarbetad.
Scriptaculous har funktionalitet för animering, scrollbars drag and drop samt mycket annat. Rekommenderas för den javascriptintresserade.
Annars är JQuery ett hett tips för den som skapar javascriptintensiva webbsidor, och det är ett bibliotek som vinner allt större mark samt har licensfördelar och relativt tung backning.

På Shoppinggatan använder vi oss av javascript i så stor utsträckning som möjligt. Tyvärr finns det fortfarande många områden där Javascript går bet; Animationer är inte helt enkla att få mjuka, man kan inte rotera bilder osv. Men då kör vi istället med Flash.

No comments: