Monday, February 16, 2009

Blogmap.se - under huven

Nu har vi äntligen gjort färdigt Blogmap.se. Precis som med bloggparti.se är det en sajt som bygger på klassificering med uClassify, och din blogg jämförs nu med 35 av sveriges största bloggar. Du får reda på vilken bloggprofil som ditt sätt att skriva påminner mest om, tillsammans med en kort beskrivande text om just den bloggaren.

Man kan också söka på ord och se vilken bloggprofil som har starkast koppling mot ordet. Riktigt underhållande att se att tex "choklad" är ett Kenza-ord, medan det skrivs om "party" oftast hos fotbollsfrun. :-)

En stor skillnad mot bloggparti är att vi nu har bättre länkar och sajtkarta, men framförallt mycket bättre städning av texterna som kategoriseras. Det innebär såklart avsevärt mycket bättre resultat.

Sajten är en underhållande flört med den svenska blogosfären och bygger mycket på att man snabbt kan skapa funktioner som tidigare tog lång tid. I grunden har vi Zend Framework, diagram från Google Visualization, blogg- och språkklassificering med uClassify och grafiken är en köpt mall.

Sammantaget är det en riktigt rolig sajt och jag hoppas att så många som möjligt ska se vad just deras blogg har för potential i den svenska bloggosfären!

No comments: